ECOtuning

ECOtuning

ECOtuning houdt in dat de software in de motor ECU is geoptimaliseerd.

ECOtuning is een afkorting voor software tuning. Verschillende parameters, zoals lading brandstof, brandstof injectie timing en druk worden nog beter afgestemd.

 

Resultaten ECOtuning

De resultaten gaan omhoog tot maximaal 20% toename van het koppel, tot 20% meer pk en 5 tot 15% brandstofbesparing. In de loop van de chip of software tuning kan een vermindering van het brandstofverbruik worden bereikt bij een normaal rijgedrag.

Een lichte verschuiving van het verloop van het koppel en rijden op lagere snelheden is mogelijk. Dit leidt tot een vermindering van het brandstofverbruik. Ook is het hetzelfde vermogen bij lagere snelheden aanwezig.

Resultaten ECOtuning in één oogopslag

  • prestatieverhogingen tussen 5% en 20%;
  • koppel verhoogt tussen 5% en 20%;
  • vermindering van het brandstofverbruik.

Veel gestelde vragen

Waarom implementeert de voertuigfabrikant niet zelf de ECOtuning?
De fabrikant ontwerpt een voertuig voor de mondiale markt. Daarbij moeten verschillende omstandigheden worden beschouwd, onder andere normen, verschillen in temperatuur en brandstoffen- of verzekeringsklassen in de verschillende landen. Kortom een breed scala van verschillende factoren spelen een rol. ECOtuning wordt specifiek aangepast op de rijomstandigheden van het voertuig en de specifieke inzet.
Wordt de levensduur verkort na ECOtuning?
Dit hangt af van de mate van tuning. Roelofs Bedrijfswagen Techniek installeert ECOtuning binnen de veilige marge. Het voertuig zal geen grotere slijtage laten zien dan in originele staat.
Is een tuning van mijn vrachtwagen mogelijk?
Bijna alle vrachtwagens kunnen wij aanpassen. Is het niet softwarematig, dan kunnen wij deze vrijwel altijd met een zogenaamde ECO externe module aanpassen. Hiermee behalen we dezelfde resultaten, maar doen wij geen inbreuk op de originele software.

Specificaties

Klik hier voor specificaties (Scania, Volvo, Man, DAF, etc.)
Voor meer info mail ons op apeldoorn@ecosetting.com

 

eco settings

Bent u nieuwsgierig geworden naar wat u kunt besparen? Bereken met onze besparingscalculator wat uw rendement kan zijn,zodat u één van uw grootste kostenposten voor uw bedrijf kunt reduceren!

Eco settings calculator


Nieuw: Bekijk onze catalogus met producten!!

× Contact via Whatsapp