Ecochip chiptuning

Chiptuning alternatief met de Ecochip

Multicip-optimize-zwarte-plug-verkleindOns alternatief voor chiptuning past de originele software niet aan. Dat is goed nieuws voor gebruikers die geen software aanpassingen willen of mogen in hun auto.

De chip wordt aangesloten op de OBD II aansluiting, die bijna alle auto's hebben van na het jaar 2000. De garage kan hierdoor, bijvoorbeeld bij een storing, snel zien wat er precies aan de hand is.

Het geheim van ecochip

Ecochip is een manier om auto’s soepeler, krachtiger of zuiniger te maken zonder de originele software aan te passen. De ontwikkelde chip is eenvoudig aan te sluiten op de OBD II poort. Zodra de chip (eenvoudig) wordt verwijderd, is de auto weer in de originele staat. Een goed alternatief voor mensen die geen softwarematige chiptuning willen.

Maatwerk

Het motormanagement van ieder merk en type is verschillend. Wij programmeren de chip daarom op maat. Nadat we uw bestelling ontvangen hebben stellen we de chip in met gespecialiseerde software. Deze software hebben we zelf ontwikkeld. Nadat we de chip ingesteld hebben, geeft hij informatie over brandstofinjectie, de hoeveelheid brandstof, drukvulling druk, temperatuur van de toegevoerde lucht, luchtdichtheid, RPM, gasklep positie en andere variabelen door aan de motor. Auto’s zijn af-fabriek heel conservatief afgesteld, waardoor er veel ruimte voor verbetering is. Belangrijk om te weten is dat deze verbetering niet ten koste gaat van de motor.

multichips-kopie

Alleen lager verbruik?

Standaard wordt onze chip ingesteld voor meer vermogen. Het verbruik gaat ook naar beneden, wanneer de rijstijl gelijk blijft. We kunnen de chip ook zo instellen dat vooral het verbruik wordt verlaagd! Dit heet ECOtuning. Met deze instelling is er geen extra vermogen, maar wordt de brandstof anders ingespoten. De acceleratie verbetert en bij hetzelfde rijgedrag kan het verbruik tot wel 10% lager uitvallen. U rijdt sneller in een hogere versnelling. Het verbruik daalt!

Roelofs Bedrijfswagen Techniek is een Gold dealer van Ecochip.

Ecochip is alleen verkrijgbaar voor personenwagens en lichte bedrijfswagens


Nieuw: Bekijk onze catalogus met producten!!

× Contact via Whatsapp